UiO-informatikere taler på "ultralyd-mekka" i New York

Sverre Holm og Andreas Austeng
Medisinsk ultralyd er sentralt i forskningen til både Sverre Holm (til venstre) og Andreas Austeng. Her er de i ultralyd-labben ved IFI. Foto: Gunhild M. Haugnes/UiO

De to informatikkforskerne Sverre Holm og Andreas Austeng er invitert til å være foredragsholdere på The American Institute of Ultrasound in Medicines (AIUM) kongress i New York 17.-21. mars.

AIUM er en tverrfaglig medisinsk sammenslutning av mer enn 9000 leger, forskere, ultralydeksperter, studenter og annet helsepersonell. Trolig vil minst 1000 delta på konferansen, som regnes for å være "state-of-the-art" innen medisinsk ultralyd internasjonalt. Utvikling av ny medisinsk ultralydteknologi er sentralt i forskningen til både Holm og kollega Austeng.

Vi har vi aldri vært invitert til AIUM tidligere. Det innebærer en stor anerkjennelse av vårt miljø at vi nå skal tale på AIUM-konferansen, sier professor Sverre Holm ved Institutt for informatikk (IFI).

De to IFI-forskere skal snakke i sesjoner som går under navnet "Special Interest Sessions". Austeng skal holde sitt foredrag i en sesjon som heter "Synthetic Focus Imaging Techniques", mens Holm skal i ilden i en sesjon som heter "Cleaning Up Ultrasound Images".

Les mer om AIUM-konferansen her eller sjekk Facebook-siden. Holm og Austeng skal også prøveholde foredrag på forhånd på torsdag denne uka.

Ytterligere informasjon om forskernes bidrag kan finnes her.

Les også:

Sverre Holms blogg på Titan.uio.no