Geofag-stipendiat fikk prestisjetung pris i San Francisco

San Francisco: PhD -stipendiat Felix Matt forann Golden Gate Bridge. Hvert år samles forskere i geofag fra hele verden på AGU`s høst møte i desember.
San Francisco: PhD -stipendiat Felix Matt forann Golden Gate Bridge. Hvert år samles forskere i geofag fra hele verden på AGU`s kongress i desember. Foto: Privat

Tidligere i februar annonserte American Geophysical Union (AGU) vinnerne av Outstanding Student Paper Awards fra AGUs Fall Meeting 2015 i San Fransisco i desember sist år.

En av de heldige vinnerne var Felix Matt med hans presentasjon om: "Hydrological response to black carbon deposition in seasonally snow covered catchments in Norway using two different atmospheric transport models". Foredraget ble presentert i sesjonen: Dust, Black Carbon, and Other Aerosols in the Cryosphere.

Matt er meteorolog og arbeider nå innen forskning på hydrologi i prosjektet Hydrologic sensitivity to Cryosphere-Aerosol interaction in Mountain Processes (HyCAMP). Han er også tilknyttet forskergruppen Land-ATmosphere Interactions in Cold Environments - LATICE, som er et av endringsmiljøene ved MN-fakultetet, UiO.

AGU Fall Meeting samler hvert år over 24 000 forskere og er den største konferansen innenfor Earth Science i verden. Vi spurde han hvordan det var å være deltager på en så stor konferanse.

– Konferansen er stor og det er lett å gå seg vill i mengden av postere og presentasjoner. Men min sesjon var ikke så stor og jeg har fått verdifull feed back på min forskning fra ulike andre forskere i mitt fagområde etter presentasjonen, sier han.

Felix som opprinnelig er fra Tyskland, har vært i Norge i nesten to år nå. Han arbeider til daglig som PhD stipendiat i Seksjon for Geografi og hydrologi ved Institutt for geofag.

Gratulerer til Felix Matt for prisen!

Om AGU

American Geophysical Union’s (AGU) Fall Meeting ble holdt 14 til 18 desember 2015. Konferansen holdes årlig i San Francisco, og sist desember ble den også arrangert for 48 gang.

En stor begivenhet blant forskere i geofag med over 24 000 deltagere fra hele verden. Her møtes de for å bli oppdatert og diskutere forskning fra alle fagområdene som inngår innen geofagene.

Se alle vinnerne av Outstanding Student Paper Awards her.

Land-ATmosphere Interactions in Cold Environments - LATICE

American Geophysical Union