Feiret høythengende forskningsmidler

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet kunne nok en gang feire tildeling av høythengende forskningsmidler. Denne gangen ble det skålt for både tildelinger fra EU og FRIPRO Toppforsk fra Forskningsrådet.

- Det er en bragd å få disse forskningsmidlene, og vi er svært stolte av våre forskere, sa dekan Morten Dæhlen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet under feiringen.

feiret-forskningsmidler-feb2016.jpg
Jubler over forskningsmidler! Foto: UiO/Ida Marie Bjørknes

Forskningsmidler fra EU

Joël Durant og Florian Diekert fra CEES, Stephanie Werner fra CEED og Sven Wedemeyer fra Institutt for teoretisk astrofysikk fikk forskningstildelinger fra EU.

FRIPRO Toppforsk

Hele syv fikk tildelt forskningsmidler fra Forskningsrådet FRIPRO Toppforsk. Michael Welzl, Luc Rouppe van der Voort, Unni Olsbye, Paul Arne Østvær, Marianne Fyhn, Kjetill S. Jakobsen og Bengt G. Svensson får 15-25 millioner kroner til sine forskningsprosjekter. Les mer om de syv som nådde fram i den knivskarpe konkurransen.

Les også: Intervju av Sven Wedemeyer
Les også: Alle ERC-tildelinger til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet