Nordområdene – Apollon-lansering

UiO satser nå bredt på nordområdeforskning. I den nye utgaven av Apollon kan du lese om alt fra pulserende breer, russisk-amerikansk krangel om arktisk flora, miljøgifter i fugleblod til nordlyskaos og juridiske problemer når havisen smelter.

Program:

• Trine Nickelsen, redaktør, ønsker velkommen
  • Nils Christian Stenseth, professor ved Institutt for biovitenskap og leder av Senter for økologisk og evolusjonær syntese (CEES) forteller om forskningssamarbeidet "Arven etter Nansen", forskningsskipet Kronprins Haakon og forskning i isen i det nordlige Barentshavet.
  • Inger Nordal, professor ved Institutt for biovitenskap er initiativtaker til en felles arktisk flora. Hun forteller om det internasjonale arbeidet med kartleggingen av det biologiske mangfoldet i nord.
  • Lene Liebe Delsett, stipendiat hos øgleforskeren Jørn Hurum ved Naturhistorisk museum. Vi får høre om fiskeøglenes evolusjon og øglegravetokt på Svalbard i sommer.
  • Ingrid M. Anell, postdoktor hos Alvar Braathen ved Institutt for geofag, snakker om hvordan stratigrafien på Svalbard gjenspeiler geologien i Barentshavet. Dette kan løse gåten om hvor oljen finnes.
  • Erik Røsæg, professor ved Nordisk institutt for sjørett og leder for nordområdeutvalget ved UiO, tar for seg konsekvensene av den norske petroleumsloven. Norge tar ikke ansvar for oljeutslipp i Barentshavet som treffer den russiske nordkysten.

Vertskap ved Kirsten Borse Haraldsen og Realfagsbiblioteket.

Se også