Artikkel

Hacking er ikke telefonavlytting

Hacking er ikke telefonavlytting

nytt_passord.png

News of the World skandalen er blitt en meget alvorlig sak der dagens utvikling er at Rupert Murdoch grilles i det engelske parlamentet. Engelske medier som BBC er gått over til å kalle det for telefonhacking. Jeg vet ikke hvorfor NRK, VG og andre norske medier fortsatt kaller det avlytting. Saken er alvorlig nok i seg selv så det skulle ikke være nødvendig å bruke sterkere ord enn det er dekning for.

Som jeg skrev for noen dager siden, så er det blitt gjort innbrudd i telefonsvarere. Telefonavlytting er det ikke før man lytter til alle samtaler som foretas over en telefon. Det er slikt som politiet kan gjøre i spesielle etterforskinger. Men det er ikke avlytting som er gjort her. Realiteten er at man har brutt seg inn og gjort avspilling av og sletting i telefonsvarere. En slik hacking av telefonsvarere gir jo bare adgang til de oppringingene som ender opp med å bli tatt opp på svareren. Alvoret i denne saken viser jo at selv slike små biter av informasjon er interessante. De er som brikker i et større puslespill.

Norske medier bør ikke bruke opp ordenes verdi. Hvis dette skal kalles avlytting, hva skal vi da kalle det den dagen noen virkelig avlytter alt som blir sagt på en telefon?

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)