Artikkel

Hjemmeoppfinneren i en tid med overflod av regnekraft

Wiimode (Foto: Greyson Orlando/Wikimedia Commons)

Hjemmeoppfinneren i en tid med overflod av regnekraft

En interessant artikkel av Johnny Chung Lee, (tidligere Microsoft, nå Google) reflekterer over hva som er skjedd nå som datamaskiner er blitt mer enn raske nok for mange formål. Johnny Chung Lee er kjent for å ha hacket bevegelseskontrolleren Wii Remote. Den bruker aksellerometre, infrarødt lys og kameraer for å styre dataspill og hans hack har gitt opphav til tusenvis av andre prosjekter, se bl.a. videoen under fra TED.

I artikkelen "The re-emergence of DIY vs Big Organizations" påstår han at det er mange ting i dag som én enkeltperson som brenner for en idé kan gjøre som en stor organisasjon ikke kan klare.

En viktig årsak er Moores lov og utviklingen i regnekraft (se tidligere bloggpost). De siste årene er rett og slett datamaskiner blitt så raske at det ikke lenger er noen faktor. Vi merker det også på at vi ikke lenger bryr oss om hvor mange GHz klokkefrekvens PC-en har. Det gjør at man, som han sier, kan lage dingser basert på regnekraft for smalere og smalere nisjer og behov.

Men vår fantasi har ikke klart å holde følge med utviklingen av hardware. Et poeng er også at utviklingverktøyene er blitt så billige og gode at hvem som helst kan få tak i dem uten at kostnaden er avskrekkende.

På bakgrunn av dette er det ikke den som har flest ressurser eller ansatte som får til mest, men den som har de beste ideene. Det gjelder ikke bare ren programvare-utvikling (Facebook, Twitter, ...), men også ideer som også krever hardware og elektronikk.

Nå sier han at denne argumentasjonen selvsagt bare gjelder ganske små prosjekter, ting som kan gjøres for noen tusen dollar. Det er uansett nok av oppgaver som krever ressursene til store lab-er og organisasjoner.

La deg imponere og så inspireres av Johnny Lees interaktive whiteboard, fingertracking og hodetracker i denne TED-videoen "Wii remote hacks" som er sett over 1 million ganger på Youtube.

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)