Artikkel

Hvorfor kan ikke Netcom og Telenor samarbeide?

Hvorfor kan ikke Netcom og Telenor samarbeide?

soeker2.png

Da Netcoms nett falt ut i Oslo-området 21 september kommenterte jeg her i bloggen om hvor sårbare mobil­nettene er. Siden det har Netcom hatt et mindre utfall til (11.oktober). Interessant er det også at mobilgründer Nadir Nalbant nylig kommenterte i et debattinnlegg i Dagens IT med tittelen "Trådløs risikosport" at:

Når store, viktige bedrifter og institusjoner (som er gått over til trådløs bedrift) velger å kjøre på uten sikkerhet, kan jeg ikke forstå annet enn at vi er i ferd med å skaffe oss et samfunnsproblem som koster dyrt hver gang mobilnettet er nede. Og det vil skje igjen, både hos Netcom og Telenor.

I utlandet får jeg et valg mellom omtrent alt det som er av mobilselskaper hvis jeg setter mobiltelefonen på manuelt valg av nettverk. Hvis vi tar Henrik Sundts kommentar i bloggen her litt videre, så kan ikke jeg skjønne hvorfor ikke mobilaktørene i Norge kan samarbeide om mer enn nødfunksjoner. Altså at Telenors kunder kan bruke Netcoms eller Network Norways nett i krisesituasjoner og omvendt. Jeg ville ikke bli overrasket om bedrifter som er gått over til trådløs telefon ville være villige til å betale for dette. Her er det muligens noen tekniske utfordringer å løse, men mer sannsynlig er det vel heller juridiske og konkurransemessige betraktninger som holder igjen.

Kategori: 

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)