Artikkel

Olava på Gamle Ormelet

Olava på Gamle Ormelet

Det er siste lørdag i juli. Det er ettermiddag og sørvesten er ganske kraftig. Det går hvitt i Myrasundet og regnet dasker mot vinduene på verandaen. Er det høsten som er på vei?

Gamle Ormelet

Vi sitter på verandaen og spiser middag - selvfisket rødspette med remulade og kokte poteter. Usedvanlig velsmakende! Middagen fortæres og hele gjengen rundt midagsbordet kaster seg over ryddejobben. Ryddingen går unna i en fei og vi er raskt på vei til en av sommerens tradisjoner - konsert på Gamle Ormelet.

Vi ankommer Gamle Ormelet i regnvær, men innendørs er det varmt og godt. Vi kommer såpass tidlig at vi får gode plasser (på tredje rad) og vi rekker å titte på årets utstilling - bilder av bl.a. Helle Kaarem og Christopher Rådlund. Mange fine bilder!

Dorthe (Endresen), vertinne på Gamle Ormelet, presenterer en overraskelse denne kvelden. Før kveldens hovedartist får vi en liten halvtime med en av mine store favoritter - Herborg Kråkevik. Vi hører noen vakre sanger krydret med Herborgs herlige komikk! Strålende og en god start på kveldens konsertopplevelse.

Ingrid Olava, kveldens hovedartist, åpenbarer seg på den lille scenen på Gamle Ormelet. Jeg har verken sett eller hørt Ingrid Olava før, men dette er jo helt fantastisk. To piano og én dame med en kraftfull stemme gir oss den ene opplevelsen etter den andre. Olava fremfører en rekke egne sanger med "Treasure and Pain" som mitt høydepunkt for kvelden:

Ingrid Olava gir oss tolkninger av Bob Dylan og Leonard Cohen, men mest av alt merket jeg meg sangen og fremføringen av "Everything is free now" - en låt skrevet av Gillian Welch.

Det er ikke vanligvis min jobb å være musikk-/konsertanmelder, men jeg gir Ingrid Olava (og Gamel Ormelet) en klar og entydig 6er på terningen.

Kommentarer

Helle Kaarem er fra Gjøvik og Ingrid Olava gikk på musikklinja ved Gjøvik videregående!

Takk - dette burde jo en blogger fra Gjøvik ha fått med seg :-)

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)