Artikkel

Antennekrøll på IPhone skyldes sikkerhetskrav

Antennekrøll på IPhone skyldes sikkerhetskrav

Antennestyrke

VG skrev igår om antenneproblemer på nye Iphone 4. Det går ut på at om man holder telefonen så nedre del dekkes av hånden, så kan signalstyrkeindikatoren miste alle sine streker. Det er ikke unikt for 4G, for det samme får jeg til på min Iphone 3GS, dessuten ser det ikke ut som om det påvirker telefonens evne til å kommunisere. Derimot har det med en uventet antennedesign å gjøre, en som er optimalisert med tanke på å få lav verdi for SAR, verdien som angir sikkerhet.

For noen uker siden skrev jeg om det i bloggen her, men da fikk jeg bare indikatoren til å gå en strek ned. Nå ser jeg at hvis jeg er det rette stedet i huset så kan jeg få den til å gå fra at alle 5 streker vises til bare én ved å flytte hånden (det kan ha å gjøre med at jeg i mellomtiden har oppgradert til ny programvare på telefonen). Det gjelder også den enda eldre Iphone 3G, se denne YouTube-videoen fra 2008.

Som jeg skrev i bloggen tidligere, så skyldes det at for å klare kravet til å få lav nok SAR-verdi (Specific Absorption Rate), så må telefonens antenne vekk fra øret. Derfor er antennen nederst. Det samme sier Spencer Webb i denne bloggen.

Det gjør at telefonen klarer godkjenningene, men fører til at man kan risikere at den må gi på mer effekt for å sende gjennom hånden til brukeren. Om det nå er så mye sikrere totalt sett, er ikke selvsagt. Jeg synes det viser at det er behov for bedre forskrifter og måleprosedyrer for å gjøre at stråling mot brukeren minskes.

Skriv ny kommentar

Verifiser deg (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)