Mørk materie - jakten på det forsvunne univers

Galaksehopen Abell 2390

Mørk materie - jakten på det forsvunne univers

Mørk materie er det neste store spørsmålet innen grunnleggende fysikk, og mange forskere tror vi står foran store gjennombrudd de neste 5-10 årene.

Lørdag 12. desember kl. 13.00 i Gamle festsal ved Universitetsplassen i Oslo sentrum arrangerer vi populærvitenskapelig seminar med tittelen "Mørk materie - jakten på det forsvunne univers". Du kan lese mer om dette på denne siden, samt Facebook. Møt opp! Dette blir både spennende og interessant.

Denne artikkel på Titan.uio.no av Anna Kathinka Dalland Evans fra Institutt for teoretisk astrofysikk forklarer hvorfor mørk materie eksistere, og det har blitt laget en fin film som også illustrerer hvorfor mørk materie må være tilstede i universet:

Universitetet i Oslo er en sterk internasjonal aktør i forskningen på mørk materie, og forskere fra Fysisk institutt  og Institutt for teoretisk astrofysikk her på UiO er nå godt i gang med et viktig forskningsprosjekt på området - the Strategic Dark Matter Initiative. Det er tre av våre forskere innen denne satsingen som kommer til Gamle festsal på lørdag. Enda litt mer om hva forskerne tror mørk materie kan være, og hvordan de leter etter mørk materie kan du lese om i denne artikklen på forskning.no.

Jeg skal på seminar. Skal du?