Kunstnerisk/logo-plakat til å reklamere for resultatene.

Strålende resultater for UiO i EU-tildeling

25 forskningsprosjekter på UiO får støtte fra Marie Skłodowska-Curie Actions for 2020. Åtte er på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

– Dette er en gledens dag! Det store antallet tildelinger vil ha en svært positiv effekt på våre allerede attraktive fagmiljøer, sier UiO-rektor Svein Stølen.

UiO satte ny rekord med 94 søknader til utlysningen Marie Skłodowska-Curie actions Individual Fellowships (MSCA-IF) 2020. Dette er en EU-ordning under Horisont 2020 som flere norske universiteter benytter for å rekruttere unge, utenlandske talenter.

– Det høye antallet søknader forteller oss at UiO er en attraktiv institusjon for yngre internasjonale forskere. Det er all grunn til å se svært lyst på fremtiden til UiO som en fortsatt fremragende forskningsinstitusjon, sier Stølen.

Hele 26,5 prosent av søknadene fra UiO er tildelt midler.

– Dette er svært imponerende og gir en god grunn til feiring. Men det viktigste er at vi nå får enda flere av Europas største unge forskertalenter inn i våre forskningsprosjekter, sier Stølen.

Slik fordeler tildelingene seg ved UiOs fakulteter:

• Det humanistiske fakultet: 11
  • Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet: 8
  • Det samfunnsvitenskapelige fakultet: 3
  • Naturhistorisk museum: 2
  • Det medisinske fakultet: 1

Tilsammen fikk 47 norske prosjekter støtte.

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt