Mortens blogg om forskning og utdanning
Morten Dæhlen Mortens blogg om forskning og utdanning

Bloggen til Morten Dæhlen

 
Munch solen

Kreering i Aulaen - 15. september 2016

Her finner du talen fra årets tredje kreering i Universitetets Aula. Denne talen er nummer 15 i rekken av kreeringstaler som er publisert her på Dærnt´s Corner. Disse talene gir til sammen et godt bilde på hva vi det forskes på innen realfag og teknologi ved UiO.

javazone

Studentboom på JavaZone

Nylig ble en av Europas største IT-konferanser avholdt i Oslo Spektrum. Nesten 3000 utviklere og 200 foredragsholdere var samlet på JavaZone. Også for studenter var det mulig å få en bit av kaka.

Studenter i Entropia

Realfag + Språk = Sant!

Språkkompetanse og kulturforståelse er nøkkelen til god kommunikasjon over landegrenser og mellom folkegrupper. I forrige uke hadde jeg gleden av å lese en god kronikk i DN om betydningen av å utvikle mer og bedre kompetanse i de store fremmedspråkene i Norge.  Dette er et viktig tema, også for realister og teknologer.

UiO, Frederikkeplassen

Prisdryss, bursdag og kake

Universitetet i Oslo er 205 år og årets bursdagsfeiring står for døren. Fag og faglig utvikling står alltid i sentrum når UiO feirer seg selv.

Studentbyen på 78 grader nord

Sammen med kolleger fra fra hele Norge er jeg nå hos Universitets­senteret på Svalbard. Hvordan bør studieprogrammene utformes for at flere studenter kan ta deler av sin utdanning her.

Flere UiO-studenter til Svalbard!

Vår forskning knyttet til Svalbard, nordområdene og Arktis er omfattende. Vi legger nå bedre til rette for at studenter på alle nivåer skal kunne ta deler av utdanning ved Universitetssenteret på Svalbard (UNIS).

“Jeg visste ikke at det var så pent her!”

Det er ingen overdrivelse å kalle åpningsdagen for nye studenter ved Universitetet i Oslo (UiO) for høstens vakreste eventyr.  Slik ble det i år, akkurat som i fjor, og året før der igjen, og året før der!

Morten Dæhlen

Leder for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Opptatt av forskning og utdanning innen naturvitenskap, teknologi, og matematikk, og hva realfagene betyr for samfunnsutviklingen.

…Les mer
Blogger jeg leser
Mest leste