Mortens blogg om forskning og utdanning
Morten Dæhlen Mortens blogg om forskning og utdanning

Bloggen til Morten Dæhlen

MarianneZ

Stadig større og tydeligere på energiområdet

Denne uken arrangerte UiO:Energi, sammen med klyngen Energy Valley, den fjerde utgaven av "Industry Science Meet-Up at The University of Oslo".  Disse møtene blander i foredrag fra forskningsmiljøene med foredrag fra næringslivet. Denne gangen handlet det veldig mye om fornybar energi og fremtidens energisystemer.

Innovasjonsbilde

Hvordan arbeider vi med innovasjon?

Akkurat nå, primært i Khrono, foregår det en debatt om innovasjon fra universitetene og TTO-ordningen i Norge. Slik debatten fremstår, kan det være på sin plass å forklare hvordan vi arbeider med innovasjon ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.

Strategic Advisory Commitee

Flotte dager med fakultetets rådgivende utvalg i strategiske spørsmål

Stadig større andeler av forskningen finansieres av eksterne kilder og konkurransen om disse midlene blir stadig sterkere. Vårt rådgivende utvalg i strategiske spørsmål har vært på besøk og gitt oss mange gode råd. Hovedspørsmålet har vært hvordan fakultetet skal realisere de ambisiøse målene formulert i vår snart ett år gamle strategi?

Strategic Advisory Commitee

Great days with our strategic advisory committee

Over the last 40 years a larger and larger portion of research is funded by external sources and the competition for these funds is also increasing. Our strategic advisory committee has visited us and we have got many good advices. The main question has been how the faculty shall realize the ambitious goals formulated in our strategy?

Studenter på ifi ved inngangspartiet

Er frafall i høyere utdanning et stort problem?

Mange, inkludert Regjeringen, er bekymret for frafallet i høyere utdanning og kobler dette frafallet til kvaliteten på undervisningen. Våre undersøkelser viser at frafallet som måles i stor grad skyldes andre forhold enn kvaliteten på undervisningen og at det målte frafallet ikke gir en god beskrivelse av situasjonen.

solen

Kreering i Aulaen - 19. september 2019

Dette var 27. gang sittende dekanat hadde gleden av å kreere doktorgradskandidater i universitetets Aula. Denne gangen var det prodekan Solveig Kristensen som holdt talen og du kan lese hele den flotte talen hennes her.

Morten Dæhlen

Leder for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Opptatt av forskning og utdanning innen naturvitenskap, teknologi, og matematikk, og hva realfagene betyr for samfunnsutviklingen.

…Les mer
Blogger jeg leser
Mest lest siste syv dager