Mortens blogg om forskning og utdanning
Morten Dæhlen Mortens blogg om forskning og utdanning

Bloggen til Morten Dæhlen

Studentvalget2018

Studentvalget 2018 er i gang - BRUK STEMMERETTEN!

Studentene er vårt gull og Studentparlamentet er studentenes viktigste organ for å fremme studentenes interesser ved Universitetet i Oslo. Nå er det valg til Studentparlamentet og jeg oppfordrer alle studenter til å bruke sin stemmerett.

Studenter

Gode søkertall med strengere opptakskrav

Med 2,20 førstevalgsøkere per studieplass  til våre bachelorprogrammer er vi fortsatt et stykke fra det uttalte målet om å ha π førstevalgsøkere per studieplass, men vi er mye nærmere π i dag enn vi var for fem år siden.

Kristin Braa med studenter

Realfag og teknologi for fremtiden

I fjor lanserte UiO 16 nye bachelorprogrammer i realfag og teknologi. I år følger vi opp med nye masterprogrammer med oppstart høsten 2018.

I-robotikk-intelligent

Roboter er her, og de blir en stor del av vår fremtid

Stadig nye og mer avanserte roboter og intelligent systemer ser dagens lys. Universitetet i Oslo deltar i denne utviklingen og tilbyr en forskningsbasert utdanning rettet mot utvikling av roboter og intelligente systemer.

I-digital-økonomi

Fremtidens ledere har solid digital kompetanse

Studieprogrammet Informatikk: Digital økonomi og ledelse er vårt svar på næringslivets etterspørsel etter ledere med digital kompetanse. Programmet gir studentene en solid forståelse for muligheter og begrensninger når fremtidens bedrifter skal utvikles i et globalt og digitalt marked.

Svalbard, Longyearbyen

Fremtidsrettet kunnskap om jorda

Med en planet i stadig endring etterspør samfunnet kunnskap om naturressurser, landskapet, naturfarer og samspillet mellom mennesker og naturen på kloden.

Morten Dæhlen

Leder for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Opptatt av forskning og utdanning innen naturvitenskap, teknologi, og matematikk, og hva realfagene betyr for samfunnsutviklingen.

…Les mer
Blogger jeg leser
Mest lest siste syv dager