Mortens blogg om forskning og utdanning
Morten Dæhlen Mortens blogg om forskning og utdanning

Bloggen til Morten Dæhlen

Jens fant Charmander på spisebordet

Det er sen sommerfrokost ved Myrasundet og spenningen er stor. Med brødskiva i den ene hånda og mobiltelefonen i den andre hånda er Jens på jakt!

Olje i toppen av et tre

Toppen av tørrfurua, som i dag ble ved, var full av olje. Det ble utrolig enkelt å lage en fakkel. Det var rett å slett bare å tenne på en pinne!

"Yr er sykt bra!"

Alle bruker yr.no. Er yr.no den beste norske oppfinnelsen i dette årtusen?

På reise, inn i fremtiden…

I løpet av det siste året har jeg deltatt på et opplegg under overskriften Mimesis – et opplegg der min egen erkjennelseshistorie har blitt utfordret. Det har vært en veldig spennende og lærerik opplevelse!

Illustrasjon av at mennesker påvirker naturen

Alarmerende oppvarming

Er det Jonas Gahr Støre (Ap) eller Erna Solberg (H) som blir klimaets Dagfinn Høybråten (KrF)?

Fri forskning

Er en myte i ferd med å bli knust?

Thomson Reuter rangerer UiO, som eneste norske universitet, blant Europas 100 mest innovative universiteter. Dette er oppløftende, men ikke overraskende. Selv om slike rangeringer har sine svakheter er det viktig at det omfattende innovasjonsarbeidet som foregår på og omkring Universitetet i Oslo får oppmerksomhet.

Morten Dæhlen

Leder for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Opptatt av forskning og utdanning innen naturvitenskap, teknologi, og matematikk, og hva realfagene betyr for samfunnsutviklingen.

…Les mer
Blogger jeg leser