Mortens blogg om forskning og utdanning
Morten Dæhlen Mortens blogg om forskning og utdanning

Bloggen til Morten Dæhlen

Studenter på ifi ved inngangspartiet

Er frafall i høyere utdanning et stort problem?

Mange, inkludert Regjeringen, er bekymret for frafallet i høyere utdanning og kobler dette frafallet til kvaliteten på undervisningen. Våre undersøkelser viser at frafallet som måles i stor grad skyldes andre forhold enn kvaliteten på undervisningen og at det målte frafallet ikke gir en god beskrivelse av situasjonen.

solen

Kreering i Aulaen - 19. september 2019

Dette var 27. gang sittende dekanat hadde gleden av å kreere doktorgradskandidater i universitetets Aula. Denne gangen var det prodekan Solveig Kristensen som holdt talen og du kan lese hele den flotte talen hennes her.

Popvit2019

En helaften med populærvitenskap

Onsdag 11. september kan du møte kremen av norske forfattere av populærvitenskap. Til Realfagsbiblioteket på Blindern kommer øglegraver Jørn Hurum, brageprisvinner Anja Røyne, biolog Dag O. Hessen, klimaforsker Bjørn Samset og utenlandssuksessen Katharina Vestre til den nye litteraturfestivalen POPVIT 2019. På programmet står klima, artsmangfold, øgler, bakterier, gentester og grunnstoffer.

UngDarwin

En fargerik og hjernedyp start på bursdagen

I dag er det 208 år siden Universitetet i Oslo ble etablert, og feiringen startet med årets to Kristine Bonnevie-foredrag i Aulaen. Med to nobelprisvinnere på podiet, nemlig Christiane Nüsslein-Volhard og May-Britt Moser, ble det en strålende start på en herlig dag.

Fra bråkete bompengestrid til rettferdig veiprising?

Politikk og valgkamp er rare greier. Noen gang tar enkeltsaker helt overhånd. I år har særlig én sak fått stor oppmerksomhet. Hvor viktig er akkurat denne saken? Jeg vet ikke, men bærekraftige transportløsninger er viktig for Norge og verden!

Bærekraftsmål, FN, SDG

17 mål - 17 stemmer

UiO og Akademiet for yngre forskere (AYF) samler unge og litt eldre forskere til bærekraftsstafett. FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. De ambisiøse målene krever betydelig innsats fra hele verden. For å nå målene er vi avhengig av samarbeid – på tvers av institusjoner, fagområder og generasjoner.

SKO2019

Kunnskapsutvikling for et friskt og produktivt havområde

Et utvalgt med representanter fra Meteorologisk institutt (MET), Norsk institutt for vannforskning (NIVA), Havforskningsinstituttet (HI), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU); Universitetet i Agder (UiA) og Universitetet i Oslo (UiO) forslår et nytt stort program for forskning, utdanning og innovasjon med fokus på havområdet bestående av Skagerrak, Kattegat og Oslofjorden.

Morten Dæhlen

Leder for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Opptatt av forskning og utdanning innen naturvitenskap, teknologi, og matematikk, og hva realfagene betyr for samfunnsutviklingen.

…Les mer
Blogger jeg leser
Mest lest siste syv dager
28. juli, 2016