Mortens blogg om forskning og utdanning
Morten Dæhlen Mortens blogg om forskning og utdanning

Bloggen til Morten Dæhlen

 
KI-strategi

Et godt stykke arbeid

Mange har allerede kommentert «Nasjonal strategi for kunstig intelligens» som ble lagt frem av daværende digitaliseringsminister Nikolai Astrup den 14. januar 2020. Jeg har nå endelig fått tid til å reflektere litt rundt innholdet og her er noen kommentarer fra meg. Jeg vil også invitere den nye (Distrikts og) Digitaliseringsministeren Linda Hofstad Helleland til samtaler om én særlig viktig problemstilling  tett knyttet til det å realisere strategien?

LucySmithsHus

Universitetet bør selv kunne velge styringsmodell

Aune-utvalget har levert en imponerende rapport om hvordan lovverket knyttet til utvikling og drift av universiteter og høyskoler bør endres og utformes. Rapporten inneholder mange interessante forslag som kan og bør debatteres. Vi vil konsentrere oss om ett av forslagene, nemlig spørsmålet om styringsmodellen på toppen av universitetet. Dette forslaget har allerede vakt reaksjoner og skapt debatt.

Myrasundet2020

10 kommentarer om 10 år som blogger

Akkurat i dag, for ti år siden, skrev jeg min første bloggartikkel. Dette innlegget er bloggartikkel nummer 1156. Her kan du lese litt om min historie som blogger.

Illustrasjon av kvantedata

Norge (og verden) er avhengig av en velfungerende e-Infrastruktur

En rykende fersk rapport beskriver hvordan og hvor mye Norge bør investere i e-infrastruktur de neste 10 årene. Det handler om å kunne delta i den globale kunnskapsutviklingen, sørge for at Norge er langt fremme på viktige kunnskapsområder, utvikle lønnsomme arbeidsplasser i næringslivet og offentlig sektor, og sist men ikke minst sikre en bærekraftig fremtid for alle.

Innovasjonskonferansen2020

Fra sjokoladekakebursdag til Innovasjonsbadet

Innovasjonskonferansen 2020 handler om sosial innovasjon og hvordan idéer blir til samfunnsnyttige produkter, tjenester og løsning. Midt inne i programmet for konferansen skal jeg samtale med en av Norges mest kjente gründere!

Innovasjonskonferansen2020

Fra idé til samfunnsnytte

Det er kun få dager igjen til Innovasjonskonferansen 2020. Formålet med konferansen er å skape tettere bånd mellom universitetet og arbeidslivet. Årets tema er sosial innovasjon og jeg håper å se så mange mulig på Blindern om formiddagen den 7. januar.

Morten Dæhlen

Leder for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Opptatt av forskning og utdanning innen naturvitenskap, teknologi, og matematikk, og hva realfagene betyr for samfunnsutviklingen.

…Les mer
Blogger jeg leser
Mest lest siste syv dager