Mortens blogg om forskning og utdanning
Morten Dæhlen Mortens blogg om forskning og utdanning

Bloggen til Morten Dæhlen

 
Rus-er-det-så-farlig

RUS, er det så farlig?

Når blir rusen forgiftning? Sopp som rusmiddel? Hvordan håndterer vi konsekvensene av alkoholliberaliseringen? Dette er spørsmål som vil bli belyst når vi inviterer til populærvitenskaplige foredrag på Litteraturhuset førstkommende lørdag 22. oktober kl. 13:00-14:30.  Universitetet i Oslo arrangerer VITEN PÅ LØRDAG og tema er RUS. Tre av våre forskere fra tre forskjellige fagområder vil belyse dette tema.

Erna Solberg Åpner Cutting Edge

Med skarpe blikk inn i krystallkula

I går deltok jeg på Cutting Edge festivalen i Forskningsparken, som ble åpnet av en engasjert og optimistisk statsminister Erna Solberg. Her er et spørsmålspreget resymé av noe av det jeg opplevde i løpet av gårsdagen.

Haakon åpner Aleap

Aleap, et sprang ....

I forrige uke ble Norges først helseinkubator åpnet av Kronprins Haakon. Vi gratulerer Oslo Medtech, OsloTech og Inven2 med etableringen av helseinkubatoren Aleap i Forskningsparken.

Kjemibygningen

Hvorfor må studentene ”betale” når gamle bygninger vernes/fredes?

Vedlikehold og rehabilitering av gamle bygninger er trolig universitets- og høyskolesektorens største utfordring, og dette er ingen nyhet! Når kommer den nasjonale planen for å løse dette?  Det er også en gåte at et rikt land som Norge, år etter år, overlater ”regningen” for fredning/verning av bygninger til studentene?

Munch solen

Kreering i Aulaen - 15. september 2016

Her finner du talen fra årets tredje kreering i Universitetets Aula. Denne talen er nummer 15 i rekken av kreeringstaler som er publisert her på Dærnt´s Corner. Disse talene gir til sammen et godt bilde på hva vi det forskes på innen realfag og teknologi ved UiO.

javazone

Studentboom på JavaZone

Nylig ble en av Europas største IT-konferanser avholdt i Oslo Spektrum. Nesten 3000 utviklere og 200 foredragsholdere var samlet på JavaZone. Også for studenter var det mulig å få en bit av kaka.

Morten Dæhlen

Leder for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Opptatt av forskning og utdanning innen naturvitenskap, teknologi, og matematikk, og hva realfagene betyr for samfunnsutviklingen.

…Les mer
Blogger jeg leser
18.okt(Sunniva Rose)

...

Mest leste