Mortens blogg om forskning og utdanning
Morten Dæhlen Mortens blogg om forskning og utdanning

Bloggen til Morten Dæhlen

 
Myrasundet2020

10 kommentarer om 10 år som blogger

Akkurat i dag, for ti år siden, skrev jeg min første bloggartikkel. Dette innlegget er bloggartikkel nummer 1156. Her kan du lese litt om min historie som blogger.

Illustrasjon av kvantedata

Norge (og verden) er avhengig av en velfungerende e-Infrastruktur

En rykende fersk rapport beskriver hvordan og hvor mye Norge bør investere i e-infrastruktur de neste 10 årene. Det handler om å kunne delta i den globale kunnskapsutviklingen, sørge for at Norge er langt fremme på viktige kunnskapsområder, utvikle lønnsomme arbeidsplasser i næringslivet og offentlig sektor, og sist men ikke minst sikre en bærekraftig fremtid for alle.

Innovasjonskonferansen2020

Fra sjokoladekakebursdag til Innovasjonsbadet

Innovasjonskonferansen 2020 handler om sosial innovasjon og hvordan idéer blir til samfunnsnyttige produkter, tjenester og løsning. Midt inne i programmet for konferansen skal jeg samtale med en av Norges mest kjente gründere!

Innovasjonskonferansen2020

Fra idé til samfunnsnytte

Det er kun få dager igjen til Innovasjonskonferansen 2020. Formålet med konferansen er å skape tettere bånd mellom universitetet og arbeidslivet. Årets tema er sosial innovasjon og jeg håper å se så mange mulig på Blindern om formiddagen den 7. januar.

GodJul

En julegave helt utenom det vanlige

Nok et fremgangsrikt år er gjennomført ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Det er mye jeg kan skrive om fra året som snart går inn i historien, men jeg skal nøye meg med å kommentere årets formidable julegave til forskningen ved landets eldste og beste universitet. GOD JUL!

Doktorkreering

Kreering i Aulaen - 12. desember 2019

Kreeringen av doktogradskandidater foregår i en flott seremoni i Universitetes Aula. Dette skjer fire ganger i året og her kan du lese dagens tale, den 28. i rekken siden jeg ble dekan ved det matematisk naturvitenskapelige fakultet i 2013. Stor stas!

Morten Dæhlen

Leder for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Opptatt av forskning og utdanning innen naturvitenskap, teknologi, og matematikk, og hva realfagene betyr for samfunnsutviklingen.

…Les mer
Blogger jeg leser
Mest lest siste syv dager