Image
Show med Morten Ramm på Sentrum Scene

Slik ser det ut når komikere feirer bursdag på Sentrum Scene. En del av opplegget var batteristand før showet med Ola Nilsen. Foto: Ola Nilsen

Morten Ramm, Vegar Tryggeseid og kjemiker Ola Nilsen med show på Sentrum Scene

Når Ramm og Tryggeseid skulle feire bursdag fant de ut at de måtte ha med seg en kjemiker.

Bursdagsshowet på Sentrum Scene har vært planlagt en god stund, og er bedre kjent som «Jøllern og Susen har burst». Her finner du alt fra stjernene i symesterskapet til en batteristand med professor Ola Nilsen. Det er tydelig at de to ikke har spart på kruttet når de skal feire dagen sin med show. Ifølge Nilsen var det mange interesserte og lang kø for å nå fram til standen hans. Folk kommenterte ting som: 

– Jøss! Det visste jeg ikke.

– Oi er det sånn de ser ut inni.

– Kjempespennende!

– Dette har jeg gledet meg til å se!

Hva er den mest spennende seksuelle opplevelsen du har hatt med et batteri?

Dette ser kanskje ut som en barkø, men det er fredagens batteri-kø med professor Ola Nilsen med labfrakk på stand. Foto: Ola Nilsen

Når man står på en stand en fredag kveld er det viktig å være åpen for alt folk måtte lure på. Spørsmålene spente seg fra bilbatterier til fabrikker og mye mer.

Av kommentarer og spørsmål var kanskje det mest oppsiktsvekkende spørsmålet til Nilsen som følger: 

– Hva er den mest spennende seksuelle opplevelsen du har hatt med et batteri?

– Vel... de er jo en viktig del av de fleste leketøy, svarte professor Nilsen. 

På Nilsens batteristand viser han hvordan et batteri ser ut inni. Dette var nok til å trigge Ramms og Tryggeseids interesse, og dermed var professoren invitert til å delta i festlighetene. 

For å kunne vise fram innholdet i et vanlig alkaliebatteri måtte Nilsen gå forsiktig til verks (ikke gjør dette hjemme). Batteriet ble frosset ned slik at innholdet var fast. I romtemperatur er innholdet flytende og da er det vesentlig vanskeligere å dele det uten å søle. Det som er flytende inne i et batteri er svært basisk, og det kan gjøre stor skade på huden, eller øynene hvis du får det på deg. 

Slik ser et vanlig batteri ut når det er delt i to. Foto: Ola Nilsen

Fra 2 til 5 på en fredag

Grunnen til at Tryggeseid og Ramm ønsker å ha dette innslaget på bursdagsfest-showet er å vise fram en hel rekke kuriosa for å skape undring, men også humor. 

Hva er vel bedre enn å få se innsiden av et batteri på en fredag? Med tanke på at det er dette kjendisene ønsker seg til sin feiring er det lov å håpe at denne typen undring smitter over på resten av befolkningen – våre studenter og professorer er parat! 

En kommentar fra en heldig gjest som tydeligvis hadde fått med seg mye på standen: 

– Oi, Nå skjønner jeg hvorfor jeg fikk en 2er på muntlig eksamen om batterier, men nå ville jeg fått en 5er!