Image
Illustrasjon: NASA/GSFC (bilde), Maria Hammerstrøm (grafikk)

Illustrasjon: NASA/GSFC (bilde), Maria Hammerstrøm (grafikk)

Arktisk dag ved Universitetet i Oslo

Arktis er det stedet hvor klimaendringene manifesterer seg først, noe som har dramatiske konsekvenser for alt liv på kloden. Lær mer på Arktisk dag.

Arktisk dag ved UiO er et halvdagsseminar som viser nordområdeforskning fra flere ulike fagfelt ved Universitetet i Oslo. Førstkommende fredag arrangeres Arktisk dag i Klimahuset på Tøyen. Alle som er interesserte i Arktis, og forskning på Nordområdene, er velkommen.

Klimaendringer og geopolitikk

Arktis er det stedet hvor klimaendringene manifesterer seg først, noe som har dramatiske konsekvenser for alt liv på kloden. Arktis er også et område hvor man er avhengig av samarbeid for å løse utfordringene verden står overfor.

Arktisk Dag 2022 retter i år oppmerksomheten på hvordan pågående kriser påvirker Arktis på ulike måter.  Tema er "Hotspot Arktis: Klimaendringer og geopolitikk".

Det vil presenteres perspektiver på klimaendringer og geopolitikk i Arktis. Du får høre aktuelle og spennende foredrag fra forskere fra Institutt for geofag, Institutt for statsvitenskap, Institutt for biovitenskap, Nordisk institutt for sjørett, Kulturhistorisk museum og Naturhistorisk museum (NHM). Det blir også innlegg fra Norsk institutt for luftforskning (NILU) i forbindelse med deres pågående utstilling i Klimahuset. 

Program og påmelding

Arktisk dag 2022 "Hotspot Arktis: Klimaendringer og geopolitikk" arrangeres av Nordområdeutvalget ved UiO og NHM. Det er åpent for alle interesserte, men det er nødvendig med påmelding.

Tid og sted: Fredag 2. des., kl. 12:00–17:00, Klimahuset/NHM, Tøyen. Se fullt program og meld deg på Arktisk dag 2022

Aktuelle lenker

Les mer om Nordområdeutvalget ved Universitet i Oslo

Arktisk dag ved UiO 2021, er tilgjengelig på YouTube: The Arctic Ocean: Concerns & Consequences.