Image
IEEE/OES China Ocean Acoustics Symposium (COA2016)

Kinesisk satsing

I dag går min reise til Harbin i Kina. Det er en by jeg egentlig ikke hadde hørt om inntil nylig. Den ligger da også ganske bortgjemt til litt nord for både Nord-Korea og Vladivostok i Russland. Jeg burde kanskje ikke ha blitt overrasket da jeg så at temperaturen i uka som kommer skal ligge ned mot -22C, men jeg fikk meg likevel et lite sjokk. Som regel når man reiser fra Norge i januar er det jo om å gjøre å ikke måtte ta med for mye ytterklær. Men ikke denne gangen. 

Men så kalles jo Harbin både for Østens Moskva pga sin russiskinspirerte arkitektur og også for Ishovedstaden i Kina siden det er stedet for den årlige is- og snøfestivalen. Dette må jeg også få med meg, men grunnen til at jeg skal dit er altså at det skal arrangeres det første China Ocean Acoustics Symposium.

Det støttes av IEEE/Oceanic Engineering Society. IEEE - Institute of Electrical and Electronic Enginers er "the world's largest association of technical professionals with more than 400,000 members in chapters around the world." Harbin Engineering University satser stort og har invitert forskere fra hele verden med alle utgifter betalt for å få opp standarden på konferansen. Jeg er så heldig å få være en av dem.

Mine foredrag skal være en tutorial på torsdag og en keynote på søndag. Begge har temaer som er et resultat av vårt arbeid med å krysse over ideer mellom medisinsk ultralyd og undervannsakustikk. Det vil også si at de er midt i blinken for arbeidet i vår SFI - Centre for Innovative Ultrasound Solutions for healthcare, maritime, and oil & gas (CIUS) som ledes av NTNU og starter for fullt i disse dager.