Dårlig timing for konferanser

ieri.png

Forskere merker at Asia for alvor har trått inn på den globale arena ved at flere og flere konferanser foregår der. Selv har jeg hatt gleden av å være på et par konferanser i Kina de siste årene. Én ting er at ikke alle de nye konferansene virker helt seriøse, en annen er at de ikke alltid er like heldige med timingen.

Ta for eksempel en invitasjon jeg nylig fikk til 2013 3rd International Conference on Electric and Electronics (EEIC 2013) i Hong Kong. For det første så gaper de over veldig mye: ”EEIC 2013 will be the most comprehensive conference focused on the various aspects of advances in Electric and Electronics”. Men det andre er tidspunktet: 24-25 desember.

En annen invitasjon var til 2013 International Conference on Advanced in Communication Technology (ICACT 2013), Jeju Island, Korea som sier om seg selv “ICACT 2013 will be the most comprehensive conference focused on the various aspects of advances in Communication Technology”. Igjen er det tidspunktet, 27-28 desember som gjør at jeg tipper det kan bli få europeere og amerikanere der.

Begge disse konferansene arrangeres av IERI som jeg ikke helt vet hva står for og hvor seriøse de måtte være. Litt mer kulturell kompetanse ville sikkert gjøre seg hvis de vil ha med flere på konferansene sine, for fortsatt er det sånn at forskere fra vesten er attraktive som deltakere.

For meg blir det nok heller julekalkun med familien.