Image
Yngve-01

Yngve på tur til Japan, her sammen med fysikerne Sunniva Siem og Eda Sahin.

Yngve!

Det store og fjerne blir nært og virkelig. Små detaljer vokser sammen til helhet og blir store. Opplevelsene strømmer på. Han er der - lytter, ser, spør, tenker, skaper, skriver, formidler ...

Solstrålene slikker over landskapet. Det er fortsatt litt kjølig i luftet, men våren er allikevel i tydelig anmarsj. Jeg ankommer Gardermoen – Norges hovedport til resten av verden. Her står de flygende farkostene klare for å frakte mennesker ut og inn av landet. Jeg skal på langtur. Med min lille koffert på slep og en sliten ryggsekk dinglende over høyre skulder tusler jeg mot flyet som om kort tid skal frakte meg til København.  Jeg skal snart treffe Yngve!

kirsebærblomstring-yngve

På langtur

Når jeg er på tur, har jeg alltid med meg André Bjerkes samlede dikt og en kriminalroman anbefalt av en god venn i forlagsbransjen. I tillegg til disse bøkene er ryggsekken fylt med veldig saklige sakspapirer og et lite knippe med elektroniske dingser. Godt fungerende elektroniske dingser er nyttige på lange så vel som korte turer.  Denne turen, sammen med Yngve og andre gode kolleger, går hele veien til Tokyo. Langt!

Entusiasten

Når jeg møter entusiasten over alle entusiaster, blir jeg veldig glad. Det er umulig ikke å bli glad når man møter Yngve.  Han ser deg, han ser deg i de omgivelsene du er, han ser de små, viktige detaljene, han får ideene, han er oppdatert, han gir av seg selv, han er en fremragende humorist, ...og jeg kunne bare fortsette.  Yngve er en av få mennesker i verden som er grunnleggende og helt gjennomført entusiast! Og for at du som leser ikke skal misforstå, selvfølgelig er Yngve en journalist som stiller gode, kritiske spørsmål når det er nødvendig.

Apollon på japansk

Apollon på japansk!

Vi skal til Japan, og i kofferten har Yngve en artikkel skrevet på japansk. Han har selvfølgelig også den samme artikkelen skrevet på engelsk og på norsk. Den norske versjonen kommer snart i Aftenposten. Yngve er journalist i Apollon og skriver om vitenskap, forskningsresultater og menneskene bak. Ut av Yngves fingre triller den ene fantastiske artikkelen etter den andre.

Om vitenskap, forskningsresultater og mennesker

Yngve kan skrive om alt, men han er særlig opptatt av naturvitenskap og teknologi. Herlig for meg, som også er særlig opptatt av naturvitenskap og teknologi. Artiklene krydres også med gode bilder, svært ofte tatt av den entusiastiske fotografen, som heter Yngve. Fra våre opplevelser i og omkring Tokyo kommer det garantert mange drivende flotte artikler fra Yngve i ukene og månedene som kommer. Noen av de flere tusen (!) bildene og videoene Yngve har tatt, får vi sikkert også oppleve.

ueno-park-yngve

På tur med Yngve

Første og siste dag i Tokyo ble litt ekstra fantastiske. Vi hadde litt ekstra tid, og sammen med Yngve (og noen andre) fikk jeg en inngående innføring i folkemylderet i Tokyo. At det også skjedde da kirsebærtreblomstringen nådde sitt høydepunkt, var ingen ulempe.  ”En fantastisk opplevelse”, sa Yngve da vi med hvert vårt kamera (Yngve med et skikkelig kamera) vandret gjennom feiringen av kirsebærblomstringen i Ueno-parken.

Yngve

Yngve skriver om oss, så derfor benytter jeg anledningen til å skrive litt om Yngve. Herlig fyr! Takk for turen, Yngve, og så ønsker jeg deg og alle andre turkamerater en riktig god påske! Yngve er selvfølgelig Yngve Vogt, vår fantastiske, energiske og entusiastiske journalist i forskningsmagasinet Apollon!