Image

Roger Antonsen er en av våre mange profilerte formidlere[scald=1041:sdl_editor_representation]

Magiske mønstre

En av våre beste formidlere, Roger Antonsen, publiserer i disse dager en serie med filmer der han presenterer forskjellige matematiske fenomener. Kort og godt glimrende, så gjør som meg - følg med!

Roger Antonsen er en strålende formidler, og det er ikke overraskende for meg at Roger også er nominert blant landets beste forelesere i Morgenbladets kåring av nettopp landets beste foreleser. 

Her vil jeg imidlertid henlede oppmerksomheten til Rogers populærvitenskapelige filmserie – MAGISKE MØNSTRE i Aftenposten og under denne teksten finner dere en av de filmene som nylig er publisert. Roger har også nylig gratulert oss med pi-dagen og skrevet en svært god kronikk om behovet for utvikling av programmeringskompetanse hos elever i barne- og ungdomsskolen.

Jeg har hatt gleden av å følge Roger Antonsens forskning, undervisning og  formidling over flere år. Det er mange hendelser og opplevelser jeg kunne ha trukket frem, men velger å gå tilbake til 2011 da Universitetet i Oslo fylte 200 år. Jeg vår da så heldig å samarbeide med Roger om et felles populærvitenskapelig foredrag for elever i videregående skole. Tittelen på foredraget var  ”Fra ingenting til overalt – en reise gjennom datamaskinens historie”.

Jeg startet foredraget og klarte meg sånn rimelig bra, tror jeg. Men, dere skulle ha sett hva som skjedde da Roger tok over. Alle våknet og selv de minst teknologi-interesserte (jentene) glimtet til da Roger snakket entusiastisk om verdens første (mekaniske) regnemaskin tegnet og bygget av Wilhelm Gottfrid Leibniz, eller når han tok frem sine intelligente sjongleringsballer.  En av filmene i serien MAGISKE MØNSTRE handler om sjonglering.

Følg med på Rogers blogg. Der finner dere lenker til Rogers filmer om viktige matematiske fenomener. Her er filmen om fikspunkt!