Image
Popvit2019

En helaften med populærvitenskap

Onsdag 11. september kan du møte kremen av norske forfattere av populærvitenskap. Til Realfagsbiblioteket på Blindern kommer øglegraver Jørn Hurum, brageprisvinner Anja Røyne, biolog Dag O. Hessen, klimaforsker Bjørn Samset og utenlandssuksessen Katharina Vestre til den nye litteraturfestivalen POPVIT 2019. På programmet står klima, artsmangfold, øgler, bakterier, gentester og grunnstoffer.

Antall utgivelser av populærvitenskaplig sakprosa har økt betydelig de siste årene, og det dukker stadig opp nye forfattere og nye temaer. Norsk populærvitenskap er i vinden, og flere titler er solgt til  andre land. Dette er strålende, men populærvitenskapen lever fortsatt et liv i skyggen av generell sakprosa. Det er fortsatt langt mellom omtale og anmeldelser i mediene. Dette vil initiativtagerne til POPVIT 2019, Reidar Müller og Eivind Torgersen, gjøre noe med, og de har selvfølgelig fått med seg Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo - Norges beste sted for populærvitenskapelig formidling!

Et forsvar mot falske nyheter

I vår tid, der mange opplever at fakta og sannhet er truet, er populærvitenskapelig formidling viktigere enn noen gang.  Bøkene som presenteres på POPVIT 2019 er viktige kilder til kunnskap, enten det gjelder å forstå og finne svar på store spørsmål  eller å skape undring og interesse for vitenskapelige fremskritt. Solid populærvitenskapelig formidling gjøre oss bedre rustet til å stå imot pseudovitenskap, konspirasjonsteorier og falske nyheter. Denne festivalen har som mål å formidle forskning til et bredt publikum og ikke minst bidra til å skape kunnskapsbasert debatt om viktig temaer av stor betydning for vår felles fremtid.

En ny og viktig litteraturfestival

Takk til initiativtagerne Reidar Müller og Eivind Torgersen, og takk til Realfagsbiblioteketet for at dere arrangerer denne nye og viktige litteraturfestivalen. Jeg vil anbefale alle å møte opp på POPVIT 2019, og jeg håper og tror at dette blir starten på en ny og særdeles viktig festivaltradisjon.

Les også:

Ti smarte gavetips mellom to permer

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt