Image

6 år i bloggsfæren

For to år siden, mer presist på fireårsdagen etter at jeg startet å blogge, skrev jeg om faser i en bloggers liv. Kort oppsummert konkluderte jeg med at mitt bloggliv frem til januar 2014 hadde bestått av fire faser:

  • Kan-jeg-klare-dette-fasen (eller grue-meg-fasen) varte fra jeg fikk idéen å lage en blogg til første bloggartikkel ble publisert. Denne varte anslagvis ett år og sluttet selvfølgelig den dagen første artikkel var ute. Loddet var kastet!
  • Finne-ut-hvordan-jeg-skulle-skrive-fasen var den store læringsfasen og varte i omlag ett år, selv om man lærer så lenge man lever! Tre ting var viktig: i) skrive så kort som mulig, ii) sørge for at hovedbudskapet kommer frem tidlig i innleggene, og iii) utvikle en effektiv skriveform.
  • Prøve-ut-forskjellige-ting-fasen overlappet selvfølgelig med forrige fase og varte et par år. Her handlet det om spørsmål knyttet til tematisering av innlegg, forsøk på å skrive serier som i større eller mindre grad hang sammen, utvikle spissformuleringer for økt oppmerksom, hvordan skape litt humor og (selv)ironi, osv.
  • Det-er-helt-naturlig-å-blogge-fasen startet altså for omlag fire år siden, dvs, to år etter at jeg startet å blogge.

I dag er jeg fortsatt i fjerde fase og fastholder min firefasers inndeling av en bloggers liv. Det har imidlertid skjedd endringer også de to siste årene. Først og fremst har jeg havnet i et bloggfellesskap på titan.uio.no, UiOs egen nyhets- og aktualitetsside for realfag og teknologi, som ble lansert den 10. desember 2015. Titan.uio.no tegner til å bli en suksess. Mange flotte artikler er publisert og vi opplever en stødig og god økning i antall lesere. Som en del av fellesskapet på titan.uio.no får også jeg flere lesere.

Jeg har lenge ønsket å være del av et bloggfellesskap og endelig har det blitt en realitet. Vi trenger imidlertid flere bloggere og jeg inviterer herved mine kolleger til å melde seg. Ta kontakt med redaksjonen på titan.uio.no, og epostadresse finner dere nederst på titan.uio.no. Det er interessant og givende å blogge, og ikke la deg skremme av titlene (særlig den første) på fasene i mitt bloggliv.