Forskningsspam

320px-spam_with_cans.jpg

Det blir visst bare mer og mer epost-spam som er tilpasset akademiske miljø. Det gjelder invitasjoner til konferanser jeg aldri har hørt om. Dessuten oppfordringer til å publisere i journaler som jeg heller ikke har hørt om.

Men i dag kom det en epost som jeg aldri har sett maken til:

Dear Dr. Holm S,

Based upon your manuscript, "A causal and fractional all-frequency wave equation for lossy media." (J Acoust Soc Am. 2011 Oct;130(4):2195-202.), we thought you may be interested in our BCL11B antibody - middle region. Please reference this email to receive 2mg of a goat anti rabbit (heavy and light) HRP conjugate secondary antibody (Catalog Number – GWB-802499) with the purchase of this or another primary antibody to help facilitate your hRIT1-alpha research.

GenWay Biotech Customer Service.

Hva som er sammenhengen mellom den artikkelen vi har skrevet og dette stoffet er for meg en gåte. Dette ser ut som et seriøst selskap, men de må ha blitt lurt til å kjøpe en programvare, en som skal hjelpe dem til å finne potensielle kunder, som må ha noen alvorlige feil i seg.

Men kanskje jeg skulle si ja takk og be om 2 mg av dette? Kan være kjekt å ha, jeg synes jo både geiter og kaniner er ålreite dyr.

Bilde fra Wikipedia, Matthew W. Jackson