Image
Nærbilde av Trude Storelvmo.

Trude Storelvmo får UiOs pris for yngre forskere

– Det er viktig å feire ekstraordinær innsats, sier rektor Svein Stølen.

Trude Storelvmo er professor ved ved Institutt for geofag. Hun studerer hvordan ulike typer partikler i atmosfæren kan påvirke klimaet, avhengig av deres evne til å danne skydråper eller iskrystaller. Manglende forståelse av disse prosessene representerer en av de største hindringene for målet om å simulere fremtidige klimaendringer med nødvendig presisjon.

Etter doktorgraden i 2006 har hun opparbeidet seg en imponerende internasjonal karriere, og hun har bygget opp et svært viktig tverrfaglig samarbeidsnettverk som søker å svare bredt på spørsmål om faktorer som påvirker klima, skriver UiO i en pressemelding.

Prisen er på 250.000 kroner og deles ut for andre gang – samtidig med Utdanningsprisen, Forskningsprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen.

– Det er viktig å feire ekstraordinær innsats, og UiOs priser har nettopp det for øyet. De fem prisene dekker tilsammen bredden i UiOs virksomhet, og vinnerne er som alltid svært sterke. Det er bare å gratulere, sier UiOs rektor Svein Stølen.

Les mer om Trude Storelvmos forskning på Titan.uio.no:

Geo-professor bidrar i Horizon 2020-prosjekt om hvordan luftforurensning påvirker klimaet

ERC Starting Grant til Trude Storelvmo

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt