Image
MN-fakultetes ledelse sammen med studentfaddere.

Til venstre i midten Morten Dæhlen (dekan), Solveig Kristensen og Knut Mørken med studentene Marcus Steen Nitschke (t.v.), Elise Nygård, Silje Thorsen, Leandros de Jonge og Faride Josefine Elkhau. Foto: Martine Ruud

Velkommen til studiestart

Sammen med alle våre dyktige faddere ønsker vi alle våre nye studenter hjertelig velkommen til en morsom og opplevelsesrik studiestart.

Studiestarten handler om å møte mennesker, få nye venner og bli kjent med det studiet du har valgt. Vi har derfor, hvert år, et omfattende faglig og sosialt program som i år starter mandag 10. august. Vi gleder oss til høstens vakreste eventyr, dagene og ukene når tusenvis av nye studenter strømmer til Universitetet i Oslo.

Faddere klare for studiestart

Alle våre nye studenter får egne faddere, og sammen med de andre studentene på ditt studieprogram blir du en del av en faddergruppe. Fem av disse fadderne er bachelorstudentene Leandros på Matematikk med informatikk, Elise på Biovitenskap, Faride Josefine og Silje på Matematikk og økonomi og Marcus på Elektronikk, informatikk og teknologi, som vi hadde gleden av å møte under planleggingen av studiestarten. Sammen med nesten 200 andre faddere er de godt forberedt til høsten fadderjobb for alle nye studenter innen realfag og teknologi på Universitetet i Oslo.

Hva skjer?

I tillegg til fadderne møter du selvfølgelig dine faglærere og mange andre som arbeider for at studiestarten og studiehverdagen skal bli god for deg. Studiestarten består av en rekke arrangementer. Gjennom samtaler og foredrag, både digitalt og «live», får du innblikk i fag og studier, hvorfor det er viktig å studere akkurat det du har valgt å studere og hvordan det er å være student på Universitetet i Oslo. Temaer som studieteknikk, skrivetrening, mestring av studiehverdagen og alle de tilbudene og mulighetene du har som student på Universitetet i Oslo, står på dagsordenen. Universitetet i Oslo har også en særdeles rik flora av studentforeninger som vil være aktivt til stede under studiestarten. Studiestarten ved Universitetet i Oslo har alltid vært full av humor og glede. Slik blir det også i år!

Et litt annerledes år

På grunn av korona-pandemien har vi alle opplevd noen meget spesielle uker og måneder. Pandemien er ikke over, men Universitetet i Oslo har nå åpnet dørene igjen. Når høsten og studiestarten kommer, vil alle studenter og ansatte igjen være sammen i våre lokaler. Det blir stas, selv om vi fortsatt må ta koronaviruset på alvor og bidra alt vi kan for å hindre spredning av smitte. Nye studenter kommer derfor til å møte en studiestart uten de aller største arrangementene og med ekstra mye informasjon om hvordan vi skal oppføre oss for å hindre spredning av smitte.  Du kan være trygg på at smittevern er ivaretatt i vårt opplegg, og både faddere og nye studenter får grundig opplæring.

Det store arrangementet på Universitetsplassen i sentrum er byttet ut med digitale «live»-sendinger der våre egne forskere og gjester skal samtale om noen av de store spørsmålene i vår tid - som bærekraft, klimakrisen, ytringsfrihet, pandemien, en verden preget av polarisering, økt ulikhet og så videre. Studiestarten ved Universitetet i Oslo har alltid tatt samfunnsutfordringene på alvor. Slik blir det også i år, og kanskje akkurat i år blir studiestarten enda litt mer minnerik, da vi tross alt lever i en spesiell tid akkurat nå!

Hjertelig velkommen til alle studenter

Dette er en velkomsthilsen til våre nye studenter, men vi ønsker selvfølgelig også alle våre gamle studenter hjertelig velkommen tilbake til Universitetet i Oslo til høsten. Mange av dere er faddere, og vi er svært takknemlige for den innsatsen dere legge ned i planleggingen av høstens studiestart. Vi vet at dere kommer til å gjøre en strålende jobb til høsten, når Universitetet i Oslo skal ta inn flere studenter innen realfag og teknologi enn vi noen gang har gjort. Du kan lese mer om studiestarten på våre nettsider.

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt