1631 km på en lading

Da er det kanskje på tide å få litt mer tro på elbiler: "Schluckspecht E" som er blitt bygget av et team fra Høgskolen i Offenburg i Tyskland har satt ny verdensrekord for lengste distanse på én lading.

Verdensrekordforsøket ble gjort på testbanen til Bosch i Boxberg og lyder på 1631,5 km, noe som gjør at den tidligere rekorden på 1003 km som ble satt av et japansk team i fjor er slått. Med bare én lading må det ligge en ironi her et sted for navnet på bilen er jo drukkenbolt hvis min rustne tysk ikke er helt feil.

Det måtte fire sjåfører til og det tok 36 timer og 12 minutter og en gjennomsnittsfart på 45 km/time. Bilen veier bare 320 kg og har to navmonterte motorer som er fullstendig integrert i hjulene. Strømforsyningen er fra 14 batteripakker med litium-kobolt batterier med kapasitet på 23 kWh.

Det finnes flere måter å få elbiler til å gå langt på en lading: Bedre batterier, lettere bil med mindre luftmotstand og endelig å kjøre på den mest energiøkonomiske hastigheten. Her er det nok litt for mye av de to siste til at man kan se for seg at dette skal bli fremtidens bil. Men sett sammen med biler som Tesla og den moderne hybriden Opel Ampera gir det likevel håp om at elbiler snart burde holde både fram og tilbake til hytta.