UiO Iphone ensemble

Utstyrt med hver sin Iphone åpnet 5 forskere fra UiO årets VERDIKT-konferanse som ble arrangert her i Oslo tidligere i uken. De fremførte to musikkstykker der musikken fremkom som en funksjon av deres bevegelse.

Iphoner med høyttalere

Hver iPhone var , som det fremgår av bildet, utstyrt med en ekstra høytaler. "UiO Iphone ensemble" er et (bi-)produkt av prosjektet FourMs som Institutt for informatikk (ROBIN-gruppen) gjennomfører sammen med Institutt for musikkvitenskap.

UiO iPhone ensemble fremførte "Bloom & Scrambler" og utøverne du ser på filmen under er Alexander R. Jensenius, Anders Tveit, Kristian Nymoen, Arve Voldsund and Viet Phi Uy Hoang.

FourMs hadde mer å by på og under ser du mer musikk skapt av bevegelse. På filmen under fremføres "Dance Jockey" av Yago De Quay med Ståle Skogstad ved spakene.  De Quay er utstyrt med "Xsens MVN motion capture suit".

VERDIKT-konferansen er en arena for IKT-forskning i Norge der både politikk og fag presenteres og diskuteres. En viktig del av konferansen var at PhD-studenter presenterte sine arbeider. Dette foregikk i form av en 2-3 minutters "pitch" og en presentasjon av en poster. Jeg var tilstede under "pitchingen", noe som gav meg et godt innblikk i hva norske pHd-studenter innen IKT-området driver med og hvorfor de gjør det de gjør.

Ståle Skogstad
Ståle Skogstad
Kristian Nymoen
Kristian Nymoen

I tillegg hadde jeg gleden av å ta meg en tur gjennom alle posterne, her representert ved Ståle Skogstad og Kristian Nymoen fra FourMs-prosjektet. Mer om FourMs på VERDIKT-konferansen finner dere her.