Hvor mange på en dag?

I dag, fredag 16. juli 2010, våknet jeg med følgende idé: Hvor mange datasystemer vil jeg bruke eller måtte forholde meg til i løpet av dagen. Det er sommer, det er ferietid, men la oss se hva som skjer?

Opp, frokost og tidlig transport
[BAD IMAGE  LINK]

Været i morgen?

Vanligvis bruker jeg ikke vekkeklokke om sommeren, men jeg har en tidlig avtale. Min mobiltelefon sier at nå må du opp. Klokken er 07.00, jeg står opp, spiser frokost og møter Aksel som kommer for å hente meg. Vi skal på golfbanen.  Så langt har jeg vært innom fem datasystemer (eller gjenstander med en innebygget datamaskin i en eller annen form); jeg kastet et blikk på den digitale temperaturmåleren i vinduskarmen som viser pluss 16 grader, mobiltelfonenen som vekket meg er en avansert datamaskin koblet til et kommunikasjonsnettverk bestående av mange datamaskiner, kjøleskapet kan programmeres (ganske nytt) og bilen til Aksel har omlag 40 datamaskiner som styrer ulike funksjoner. Jeg har selvfølgelig også sjekket "time-for-time"-varseletyr.no. På veien svinger vi innom bensinstasjonen på Teie for å kjøpe noen boller og litt drikke. Drikkeflaskene registreres med strek-kode og vi betaler med kort. Strek-koden analyseres av et datasystem og betalingen foregår digitalt. Jeg tror også vi gikk forbi et overvåkningskamera som gir den unge jenta i kassa oversikt over hva som foregår rundt de digitalt styrte bensinpumpene. Dette var nok et digitalt kamera knyttet til et passende overvåkningssystem. På vei til golfbanen måtte vi gjennom to lyskryss styrt av datamaskiner. Klokka nærmer seg 07.45 og vi har allerede vært innom en rekke datasystemer, og om ikke det var nok så kjører vi forbi en fartsmåler som sender signaler til en digital tavle som opplyser oss om at nå kjører vi litt for fort i 60-sonen. På golfbanen I går kveld var jeg inne på systemet for tidsregistrering (golfbox) som inneholder alle baner i Norge, og i klubbhuset på banen registreres det i det samme systemet at vi er kommet. Det bærer ut på banen og allerede på første hull er jeg litt ute å kjøre - ballen havner i "roughen" på høyre side. Hvor langt er det til flagget? Jeg fisker opp min avstandsmåler som jeg fikk da jeg fylte 50 år i fjor - 125 meter. Jeg tar frem ett 8-jern, treffer bra og ballen flyr over "greenen". Ok slag, men det ble en "boogey". Runden går sin gang. Jeg spiller OK, mens Aksel får en kanonrunde. Rundene registreres og våre handicap oppdateres i datasystemene når runden er over. Ettermiddagen og kvelden
[BAD IMAGE  LINK]

DeLillos på Slottsfjellet 2008

Fra hjemmebanen har jeg fått en handleliste på SMS, og vi svinger innom butikken. Strek-koder og elektronisk betaling nok en gang.Vel hjemme sjekker jeg e-post og siden årets største golf-turnering går av stabelen på ærvedige St. Andrews i Skotland denne uken sjekker jeg hvem som leder på deres "on-line service".  I tillegg går Slottsfjellfestivalen av stabelen denne helgen og jeg sjekker programmet på nettet.  Den yngste delen av familien har festivalpass og slenger innom hytta for å sove og spise! Skal jeg ta en tur i år? Hmmm... - programmet er litt lite rocka for en som er født på 1950-tallet. Det er stille på IT-fronten i sommervarmen. Jeg har vært en tur på fjorden, sett litt på TV´n med signaler over det digitale bakkenettet, og nå til slutt skriver jeg denne artikkelen på mitt blogg-system. På en ganske vanlig sommerdag var jeg innom ganske mange IT-systemer, og noen har jeg helt sikkert glemt. God natt, og sjekk været for i morgen.