MNKOM-studentenes blogg
MNKOM-studentene MNKOM-studentenes blogg

Bloggen til MNKOM-studentene

Elever i klasserom

Er norske gutter dummere?

Fra høsten tas en ny læreplan i bruk i naturfag. En gyllen anledning til å ta stilling til hvordan fysikkfaget skal undervises.

Blåveis

Plantene sover ikke

Mellom planter og mennesker foregår et helt unikt samarbeid. En symbiose som alle har nytte av.

Ballongfisk, pufferfish

Kulefisk er havets ballonger

Har du noen gang drømt at du blir jaktet på av et stort og skummelt rovdyr? I så fall, hvordan forsøkte du å beskytte deg? Prøvde du å løpe for livet, for så å finne et sted å gjemme deg? Eller sto du på ditt og kjempet tilbake?

sykehus

Radioaktiv bekymring på sykehuset

Den teknologiske utviklingen av medisinsk utstyr involverer i økende grad radioaktivitet. Dette reflekteres i planen om nytt storsykehus i Oslo. Ansatte som håndterer denne teknologien i dag, viser ikke full tillit til sikkerheten.

Et stort hjerte er ikke alltid bra

Etter flere saker der unge og friske idrettsutøvere har falt om, er det kanskje noen som spør seg: Er det sunt å trene? Bør man fraråde barn å satse på idrett?

MNKOM-studentene

MNKOM er et kurs for formidlingsinteresserte studenter innen realfag og teknologi ved UiO. Målet er at de skal bli bedre i forskningsformidling. I løpet av kurset vil de også prøve seg som bloggere. Bloggene deres finner dere her.

…Les mer
Nyheter fra andre
Mest lest siste syv dager