MNKOM-studentenes blogg

Bloggen til MNKOM-studentene

sprøyte, vaksine

Selvbetjent pasient

Den tradisjonelle måten å gi vaksiner på er på vei ut, og den trygge pasienttilværelsen kan forsvinne med den.

diskusjon, illustrasjon

Tro, håp og vitenskap

Alene når intet fagfelt noen sannhet eller løsning. Men når ulike fagfelt møtes til diskusjon om bærekraftig utvikling, kan det fort bli høylytt.

robot

Robotene: Nyttige idioter

Samfunnet er midt i en teknologisk revolusjon av datamaskiner som lærer. Men maskiner trenger ikke være intelligente for å lære, og de er langt unna å ta over verden.

Essay: Digital evolusjon

Nye metoder utvikles for å prosessere kompleks data. Vi ser på hva som skjer når informatikk møter evolusjonsteori.

Essay: En verden uten arbeid

Kunstig intelligens, roboter og automatisering tar over stadig flere oppgaver i økonomien. Taxisjåførene er bare de første som bør se seg over skuldrene.

Essay: Når naturen burde kalle

Tidligere levde mennesker i mye tettere kontakt med naturen enn det vi gjør i dag. I dag blir naturen i stor grad sett på som et bruksobjekt.

Essay: Darwin 150 år etter

Hvordan kan vi stamme fra aper når det fortsatt finnes aper i naturen? Misforståelsene rundt evolusjon florerer og mange velger fortsatt å ikke tro på teorien.

MNKOM-studentene

MNKOM er et kurs for formidlingsinteresserte studenter innen realfag og teknologi ved UiO. Målet er at de skal bli bedre i forskningsformidling. I løpet av kurset vil de også prøve seg som bloggere. Bloggene deres finner dere her.

…Les mer
Nyheter fra andre