MNKOM-studentenes blogg
MNKOM-studentene MNKOM-studentenes blogg

Bloggen til MNKOM-studentene

Et stort hjerte er ikke alltid bra

Etter flere saker der unge og friske idrettsutøvere har falt om, er det kanskje noen som spør seg: Er det sunt å trene? Bør man fraråde barn å satse på idrett?

jordkloden, klima

Vi kan ikke redde jorda

Dagens klima endres til det verre. Selv de minste endringene påvirker livet på planeten på ekstreme skalaer. Men jorda er ikke døende, den er i endring.

Celler, celledeling

Når kroppens kopimaskin mister kontrollen

Hver gang en celle skal dele seg, er det mye forberedelse og kontroll som må til. Ved å lære mer om kroppens indre prosesser, kan vi få nok kunnskap til å stoppe celledelingen om den skulle bli ukontrollert. Da er vi nærmere målet å finne en kur mot kreft.

Junkfood, mat, helse

Diabetes for dummies

Har du i perioder spist mye junkfood og fryktet at du skal utvikle diabetes? Det er en annen av hverdagsfellene som er farligere.

Oslo – urban natur gjennom generasjoner

For 80 år siden var Grünerløkka et sted for arbeiderklassen, og Manglerud besto av enger og åkre. Oslo er i stadig endring. For bedre å kunne drive forsvarlig utvikling, kartlegges byens naturtyper. Helt fra Oslos kjerne og ut i marka.

MNKOM-studentene

MNKOM er et kurs for formidlingsinteresserte studenter innen realfag og teknologi ved UiO. Målet er at de skal bli bedre i forskningsformidling. I løpet av kurset vil de også prøve seg som bloggere. Bloggene deres finner dere her.

…Les mer
Nyheter fra andre
Mest lest siste syv dager