Blogger

Siste bloggposter

jasmin

Tanken på farten

I det øyeblikket aktive hverdager blir ferie, siger det på en underlig følelse av tilfredshet. Selv om jeg har ”verdens beste” jobb, er det noe spesielt med ferie, og særlig sommerferie. For meg starter denne ferien akkurat nå - her jeg sitter og tenker på toget fra Oslo til Tønsberg.

Google Shopping

EU utfordrer Googles forretningsmodell

EUs milliardbot til Google for brudd på konkurranselovgivingen kan få konsekvenser langt ut over det den konkrete saken gjelder (prissammenligningstjenester). Vedtaket utfordrer Googles forretningsmodell og kan bidra til å svekke selskapets dominans og gi rom for innovasjon stimulere nye aktører til å tre inn på arenaer der Google tidligere var uslåelige. Det er i så fall godt nytt.

Inaugurasjonstalen

Inger Hagerup skriver om det utålmodige mennesket, som våkner en dag og sier: «Jeg vil». Denne nysgjerrigheten og indre kraften er kanskje menneskets, og menneskehetens største fortrinn.

ICCE2017

The 16. International Conference on Chemistry for the Environment

This week the University of Oslo is hosting the 16. International Conference on Chemistry for the Environment. Yesterday, I had the pleasure of giving a short opening speach to the participants. Here is my short opening speach pointing out the importance of chemistry in relation to the United Nations 17 sustainability goals.

BirkelandStørmer

Da nordlyset ble begripelig

I dag starter Birkelandjubileet med skoleelever fra videregående skole og åpning av nordlysutstilling på Teknisk Museum.  Elevene skal få en eksklusiv sniktitt noen timer før utstillingen offisielt åpnes i kveld. Jubileet fortsetter i Universitetets aula i morgen, i Gamle festsal og i Videnskapsakademiet på torsdag. Lørdag og søndag er det nordlyshelg på Teknisk museum.

Dahl Nygaard St Olav

Første norske IEEE Milestone

IEEE - Institute of Electrical and Electronics Engineers  - har et program for å markere viktige hendelser innen faget. De har nettopp vedtatt den første norske IEEE Milestone og den er for utviklingen av objektorientert programmering. Dette  er stort for Norge, for Norsk Regnesentral, for Universitetet i Oslo og for Institutt for Informatikk.

Munch solen

Kreering i Aulaen - 8. juni 2017

For 18. gang har jeg hatt gleden av å skrive og holde talen til våre ferske doktorgradskandidater. Dette skjer i Aulaen innrammet av Edvard Munchs fantastiske malerier. Her kan du lese talen og få et lite innblikk i hva vi driver med innen realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo. Tar du deg tid til å lese alle de foregående talene, som du finner her på bloggen, får du en imponerende serie av korte glimt inn i den omfattende og mangfoldige kunnskapsproduksjonen som foregår ved Univiversietet i Oslo.

yara birkeland

Om det å møte fremtiden, sammen!

Hvordan skal vi produsere (nok) mat i fremtiden? Hvordan blir hverdagen for fremtidens bonde?  Hva er Yara Birkeland? Hvilke muligheter finnes i nye løsninger på fremtidens globale utfordringer? Dette er noen av spørsmålene som blir berørt under konferansen ”Facing the future together”, som arrangeres i Aulaen den 14. juni 2017. Meld deg på og møt opp!