Blogger

Siste bloggposter

Team Stølen & Mo Foto: Sjur Stølen

Valgkamp neste - for et UiO i samspill

Samspill er et gjennomgående tema i valgprogrammet teamet jeg leder la frem i dag, og samspill har vi praktisert i utviklingen av programmet. Tusen takk til alle dere som har møtt oss, utfordret oss og gitt oss gode råd og vink. Vi er i denne tidkrevende, men interessante prosessen ikke blitt mindre overbevist om hvor viktig UiO er som institusjon og hvor viktig det er sammen å videreutvikle UiO i samspill med samfunnet rundt oss.

Studenter på ifi rundt et bord

Min største dag ved UiO er akkurat i dag

Av alle store dager jeg har opplevd gjennom snart 40 år på og omkring Universitetet i Oslo, er nok dagen i dag den aller største. Vi lanserer i dag våre nye studieprogrammer innen realfag og teknologi ved Universitetet i Oslo.

dhis2, tanzania

The will to want begets the ability to be able

It started as an experiment in 2002, gained political approval in 2009, and today it is Tanzania’s national system for collecting, managing, analyzing and visualizing health data. How is it all organized and run?

DAB, Financial Times

Begynnelsen på slutten for FM

I dag, 11. januar, kl 11.11 skrus FM av i Nordland. Så skjer det region for region i løpet av året, helt til 13. desember da de siste FM-senderne skal stilne i Troms og Finnmark. Men det gjelder bare de nasjonale senderne, mange lokalsendere fortsetter som før på FM.

OsloLifeScience - bilder fra åpningskonferansen i 2016

Oslo Life Science - en katalysator for regional samhandling

Det er lite som kan måle seg med å se resultater av hardt, målrettet arbeid. Høsten 2015 var intens og  motiverende. UiO:livsvitenskap ble initiert med to viktige delmål; vi skulle legge strategien for det kommende nybygget, og vi ville etablere en viktig nasjonal møteplass for alle som er interessert i forskning, utdanning, innovasjon, næringsliv og politikk - med livsvitenskap som tema. Oslo Life Science ble resultatet.

is og båt

Om det å se vann fryse ……

Jeg runder Kalvetangen i min gule havkajakk. Lav sol over Nøtterøy møter meg med full kraft. Det er blikkstille og kaldt. Da ser jeg noe jeg aldri før har sett.

Studenter i Entropia

NHO og framtidens kompetansebehov

Alle som er opptatt av utdanning, er opptatt av framtidens kompetansebehov. NHO er opptatt av dette og mener Norge har for mange mastergrader innen så ulike områder som økonomi, samfunnsfag og humaniora. Men analysen er for enkel.

Ni institutter på MN

Fra åtte til ni institutter

I dag, 1. januar 2017, utvides realfags- og teknologifamilien på UiO med ny enhet. Virksomheten ved UNIK på Kjeller utenfor Lillestrøm er nå Institutt for teknologisystemer på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Hjertelig velkommen til alle våre nye ansatte.

UiO, Frederikkeplassen

2017 - i de yngres og i kunnskapens tegn

Nyttår er tiden for forsetter. I en urolig samtid - hvilke "løfter" bør vi gi for det kommende året? Jeg mener mye må handle om de yngre - og om kunnskap.