Blogger

Siste bloggposter

Junkfood, mat, helse

Diabetes for dummies

Har du i perioder spist mye junkfood og fryktet at du skal utvikle diabetes? Det er en annen av hverdagsfellene som er farligere.

Oslo – urban natur gjennom generasjoner

For 80 år siden var Grünerløkka et sted for arbeiderklassen, og Manglerud besto av enger og åkre. Oslo er i stadig endring. For bedre å kunne drive forsvarlig utvikling, kartlegges byens naturtyper. Helt fra Oslos kjerne og ut i marka.

SolcellerPåTaket

Ett år med solstrøm

Som de fleste vet, i det minste de som er innom denne bloggen, installerte jeg solcelleanlegg for litt over ett år siden. Her er en liten oppsummeringen av det først første år med solstrøm fra taket. Det har blitt mange tall og mange interessante observasjoner, men også en positiv tilleggseffekt jeg ikke tenkte på før jeg fikk anlegget. Hva er denne tilleggseffekten?

Sjasmin

Sjasminen blomstrer ved Myrasundet

Det er frodig og grønt i år.  Den store sjasminen, som i følge mormor ble plantet på 1930-tallet, blomstrer som aldri før. Denne blomstringen markerer inngangen på sommeren ved Myrasundet. Det er sommer, og min første reelle feriedag nærmer seg med stormskritt.

illustrasjon av bygning

Livsvitenskap i og utenfor livsvitenskapsbygget

Livsvitenskap er UiOs største satsing. Fire av åtte fakultet har livsvitenskap som sin kjernevirksomhet, det er etablert en omfattende strategisk satsing ved UiO:Livsvitenskap, og Livsvitenskapsbygget blir fra 2024 Norges største forskningsbygg.

Waves with Power-Law Attenuation

Endelig en bok jeg kan ta i

Da er endelig mitt tre-års prosjekt med å skrive bok ferdig og her om dagen kom en kasse full med bøker. Selv om det er fint med en søkbar pdf så er det jo noe eget med en bok som en kan ta og  holde i.

Boka er gitt ut i samarbeid med Acoustical Society of America i Springers serie for klassisk kontinuumsfysikk.