""

Snart kommer de hjem med sølv i kofferten. Foto: Hege Hovland

Sølvmedalje til studentene bak fluortest

Feiret fluormedalje med franske crêpes.

– Det føles veldig godt at jobben vi har gjort, blir anerkjent av dommerne, sier Hege Hovland.

Sammen med resten av UiO-laget i årets IGEM-konkurranse, der studenter fra hele verden utvikler nye ideer innenfor syntetisk biologi, kan hun puste ut etter flere måneders intens jobbing.

– Nå er vi lettet og har feiret med å spise crêpe i Paris, forteller Hovland til Titan.uio.no. De var i Paris for å treffe andre deltakere og for å følge premieutdelingen direkte.

Det ble delt ut 169 gullmedaljer, 101 sølvmedaljer og 50 bronsemedaljer under IGEM-avslutning.

Studentene fra UiO prøver å lage en test som kan avsløre bruk av fluorsmøring under langrennsskiene, men som også kan brukes for å oppdage de skumle miljøgiftene PFAS i naturen.

Les mer om prosjektet ved å klikke på bildet under: