Image
""

Hva er naturen verdt?

Naturen, med sine mengder av små og lite synlige organismer, er det som holder deg oppe, som holder livet ditt sammen, selv i vårt moderne urbane liv.

Biologene Anne Sverdrup-Thygeson og Dag O. Hessen har begge gitt ut bøker der de ser på menneskets plass i naturen, som én av ti millioner arter.

– Disse ti millionene med arter er de som produserer alle de naturgodene vi nyter godt av. De gir oss mat og rent drikkevann, og de resirkulerer det som er dødt i naturen. De fleste medisiner vi bruker, har også et utgangspunkt i en naturlig organisme, sa Sverdrup-Thygeson da hun og Hessen deltok på litteraturfestivalen POPVIT 2020.

Både Sverdrups-Thygesons På naturens skuldre og Hessens Verden på vippepunktet har høstet lovord og inntatt bestselgerlistene.

– Behovet for det grønne stikker veldig dypt i oss. Det er mange empiriske studier som viser hvordan natur senker blodtrykk, senker nivået av stresshormoner og gir en følelse av mening og bedre livskvalitet, sa Hessen.

I videoen under kan du se de to forfatterne i samtale med Reidar Müller under POPVIT-festivalen på Realfagsbiblioteket på Universitetet i Oslo 5. november i år.

Hva er naturen verdt?

Gikk du glipp av litteraturfestivalen PopVit? Her kan du se stjerneforfatterne Dag O. Hessen og Anne Sverdrup-Thygeson i samtale med Reidar Müller. De snakker om hvorfor naturen er selve grunnlaget for vår eksistens og hvilken vei vi vipper etter koronakrisen. 💚📚🌳

Posted by UiO : Realfagsbiblioteket on Thursday, November 12, 2020

Les mer på Titan.uio.no:

– Naturen er en gratis, verdifull og bivirkningsfri lykkepille

– Nei til klimagasser er ja til framtida

Sjekker om naturen har feber