Image
Botanisk hage er svært populært blant Oslos beboere. Foto: Dag Inge Danielsen/UiO

Botanisk hage vurderer å åpne portene på gløtt for publikum

Etter sju koronastengte uker er arbeidet i gang med en forsiktig gjenåpning av Botanisk hage på Tøyen i Oslo.

Magnoliaen har allerede blomstret, så det toget har kanskje gått. Men det kan hende det blir mulig å få med seg blomstringen på duetreet, det mange kaller lommetørkletreet. Det skjer nesten alltid 20.–22. mai.

– Jeg forstår godt at Oslos befolkning savner å kunne besøke Botanisk hage. Det er helt spesielt å møte våren og sommeren i hagen, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo i en pressemelding.

Botanisk hage er en del av Naturhistorisk museum som igjen er en del av Universitetet i Oslo.

Stølen understreker at en eventuell åpning vil skje gradvis og over tid. Og man må selvfølgelig ta hensyn til smittevern.

– Vi er i dialog med våre ansatte om hvordan det kan skje på en trygg måte for vår vitenskapelige plantesamling, våre besøkende og våre ansatte, sier Stølen.

Samlingene i Botanisk hage inneholder over 5500 planteslag fra hele verden og brukes i undervisning, formidling og forskning. Hagen er også et viktig rekreasjonsområde for Oslos befolkning.

– Vi skal huske på at Botanisk hage ikke er en park, men et levende vitenskapelig museum med sårbare og sjeldne planter som krever intenst stell og pleie, sier Svein Stølen.

Selv om Botanisk hage så smått skal åpne portene igjen, må man regne med begrensninger i åpningstid og antall besøkende.

Her har vi samlet alle våre artikler knyttet til koronaviruset covid-19

Les mer om Botanisk hage på Titan.uio.no

Disse vårtegnene er biologenes favoritter

Insektene i Botanisk hage flytter inn på hotell