Klimahuset åpner dørene 27. mars

Klimahuset, NHM
Nå er det like før Klimahuset åpner. Illustrasjon: Lund Hagem arkitekter/Atelier Oslo

Nå åpner Nordens første utstillingshus viet klimaspørsmål.

– Med klimaendringene står vi overfor verdens største problem. I Klimahuset skal besøkende få lære om hvordan jordas klimasystem fungerer, hvilke konsekvenser global oppvarming har og hvilke løsninger som finnes for utfordringene vi står overfor, sier Tone Lindheim, direktør ved Naturhistorisk museum.

Kunnskap, håp og vilje

Klimahuset, som er en del av Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo, vil i tillegg til å romme utstillinger være en møteplass med debatter og arrangementer med miljø, klima og bærekraft som tema. Utstillingene retter seg spesielt mot elever i ungdomsskolen og videregående skole.

Utstillingene dekker både naturfag og samfunnsfag, og de besøkende vil få lære om bærekraftig utvikling, demokrati og medborgerskap. Målsettingen er at besøkende til Klimahuset skal få kunnskap, håp og vilje til handling for en mer bærekraftig framtid.

Les også: – Det jeg elsker, vil jeg kjempe for, sa Penelope Lea, som var hovedtaler da grunnsteinen til Klimahuset ble lagt ned 20. juni i fjor.

Festivaltid

Den offisielle åpningen er torsdag 26. mars, der blant andre H.K.H. Kronprins Haakon vil være til stede.

Og fredag 27. mars åpner Klimahuset for publikum. De påfølgende dagene er Klimahuset åpent på dagtid, og på kveldstid blir det åpningsfestival med en rekke arrangementer.

• Lørdag 28.03. kl. 18: Løsningspils: Klimaendringer i Norge. Klima- og miljøforskere fra CIENS presenterer originale løsninger på klimakrisen.
  • Søndag 29.03. kl. 18: Gaia’s Hair – performanceforestilling om linplanten med den brasilianske scenekunstneren Fernanda Branco.
  • Tirsdag 31.03. kl. 18: Heavy Met Talks – fem forskere fra Meteorologisk institutt presenterer den siste klimaforskningen, og de får kun tolv minutter hver.
  • Onsdag 01.04. kl. 18: Så et frø med Miljøagentene – små og store inviteres til å komme innom frøverkstedet.
  • Torsdag 02.04. kl. 19: Boklansering: Da mennesker regjerte kloden. Om etikk, dinosaurer og juss for en verden i krise.

Ordinære åpningstider for Klimahuset er:
Tirsdag–fredag: 11–16
Lørdag–søndag: 10–17

Er du interessert i forskningsnyheter om klima, realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt