Image
Unsplash.com/@thisisengineering

Unsplash.com/@thisisengineering

Fra data til innsikt

Har du hørt om dyplæring, kunstig intelligens og digitale tvillinger? Universitetet i Oslo lanserer et nytt videreutdanningsprogram innen «data science» for deg som er i jobb og ønsker å vite mer om hvilke muligheter og utfordringer data gir deg og din bedrift.

Fra data til innsikt består av et antall mikrokurs som tilsammen skal gi en mikroutdanning. De fire første mikrokursene er;

  • Digitale tvillinger vi avmystifiserer markedsføringsspråket og utforsker hvordan digitale tvillinger kan brukes til å levere konkrete resultater fra digitaliseringsinitiativer.
  • Introduksjon til dyp læring tar tak i blesten rundt kunstig intelligens og dyp læring, og ser på hvilke muligheter og begrensninger dyp læring gir som et verktøy for «data scientists».
  • Metoder for beregning av usikkerhet gir en grunnleggende introduksjon til numeriske metoder for kvantifisering og estimering av usikkerhet.

Meld deg på gjennom lenkene over!

I utviklingen av programmet har Universitetet i Oslo samarbeidet DigitalNorway og Lørn.tech.

DigitalNorway skriver på sine hjemmesider at kursene gir viktig faglig påfyll i en tid der tjeneste- og produktutvikling i næringslivet blir stadig mer datadrevet, og i løpet av kort tid kommer de første podcaster om programmet og mikrokursene fra Lørn.tech.

Ved Universitetet i Oslo utvikles mikrokursene ved Matematisk institutt og Institutt for informatikk med støtte fra dScience.