Rekordmange søkere til MNKOM

Rett før jul fikk studentene på UiOs matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN) en e-post med følgende oppfordring: "Vil du redde verden med naturfag og teknologi? Ta MNKOM!"

Det har resultert i ​nesten 60 søkere til 30 studieplasser på det populære formidlingsemnet, der studentene blant annet lærer å skrive kronikker og holde foredrag. 17. januar er det klart for første forelesning.

– Dette er ny rekord og et veldig godt tegn for framtidens realister og forskere, sier Norith Eckbo, initiativtaker og emneansvarlig for MNKOM3000/4000. Emnet blir administrert fra Institutt for biovitenskap som et kombinert bachelor- og masteremne (MNKOM3000/4000) og har et tett samarbeid ​med Realfagsbiblioteket.​ Det er åpent for studenter fra hele MN-fakultetet. 

Eckbo deler emneansvaret med med Åsmund H. Eikenes. De har høye ambisjoner.

– MNKOM løfter frem fremtidens formidlere og samfunnsdebattanter. Vi trenger studenter som kan skrive, engasjere og argumentere godt for seg. Og det er nettopp det studentene lærer på MNKOM, sier Eckbo.

– Gode formidlere starter tidlig og de trenger et fagmiljø. Det får de i MNKOM. I tillegg mener vi at emnet gjør studentene til bedre forskere, legger Eikenes til.

Det er blitt undervist i emnet seks ganger tidligere, og Eckbo erfarer at holdningen hos studentene er i endring.

– Dagens MN-studenter er mindre redde for å ytre seg enn da vi startet opp MNKOM for snart ti år siden. Og er det noe verden trenger, er det uredde studenter og forskere som tør tenke annerledes enn sine forgjengere, slår hun fast.

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt