Litteraturfestivalen for deg som elsker populærvitenskap

Onsdag 11. september kan du bli med på å dyrke den realfaglige populærvitenskapen i hele dens blomstrende mangfold. Fra fysikk, kjemi, geologi og biologi til klima, medisin, psykologi og vitenskapshistorie.

Popvit2019

En etterrettelig populærvitenskap kan gjøre folk i stand til å stå imot mindre seriøs vitenskap, det være seg pseudovitenskap, konspirasjonsteorier eller falske nyheter. Målet med PopVit 2019 er å formidle popularisert forskning til et bredt publikum og ikke minst skape debatt om vitenskapen og dens rolle i samfunnet.

Kom til Realfagsbiblioteket på Blindern og hør foredrag, boklansering og samtaler med Anja Røyne, Jørn Hurum, Bjørn Samset, Reidar Müller, Dag O. Hessen, Henrik Svenssen, Katharina Vestre, Eivind Torgersen, Jessica Lönn-Stensrud med flere.

 – Jeg håper og tror at dette blir starten på en ny og særdeles viktig festivaltradisjon, skriver dekan Morten Dæhlen i sin blogg om festivalen.

16.00: Åpning ved konferansier Ingrid Spilde.
16.10: Jørn Hurum: «Monsterøgler, verdens dypeste dinosaurfunn og Ida».
16.45: Katharina Vestre: «Cellespråk for begynnere – hvordan formidle naturvitenskap».
17.15: Jessica Lönn-Stensrud i samtale med Henrik Svensen: «Vi må snakke om bakterier. En samtale om bøker og bakterier» (boklansering).
18.00: Panelsamtale: «Derfor skriver og gir vi ut popvit-bøker. Men hvem leser?», med Jorunn Sandsmark, Johan Tønnesson, Sverre Gunnar Haga og Henrik Svensen.
19.00: Pause.
19.30: Dag Undlien i samtale med Eivind Torgersen: «Hva kan vi egentlig lære av gentester?».
20.00: Panelsamtale: «Alt går til helvete», med Anja Røyne, Bjørn Samset, Dag O. Hessen og Reidar Müller (moderator).
20.45: Anja Røyne og Eivind Torgersen: «Vi kårer Norges nasjonalgrunnstoff». Her kan du gi din stemme.

Er du interessert i forskningsnyheter om realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt