En treskalle av en firfisle har flyttet inn i Botanisk hage

Botanisk hage skal få en rekke trefigurer, og er du rask, kan du få se hvordan de blir laget.

Oliver Vogt, Botanisk hage
Vær så god og sitt - hvis du tør. Foto: Wenche Willoch/UiO Bruk bildet.

Ut denne uken står treskjærer Oliver Vogt i parken med en motorsag og med støtte fra Botanisk hages venner. Ut av stammene fra flere Douglas-trær, som er felt der det nye Klimahuset skal komme, har det hittil dukket opp blant annet fugler, planter og en enorm firfisle som har slått seg ned på en benk.

At det er mulig å "finne" figuren i treet etterhvert som han sager, slik noen billedhuggere sier de gjør, avviser Vogt som tøys. Han har en klar plan for hvert stykke tre, men må være litt åpen for endring dersom han møter på råtekvist eller andre overraskelser.

Oliver Vogt, Botanisk hage
Fullt verneutstyr må til når Oliver Vogt jobber. Foto: Wenche Willoch/UiO Bruk bildet.

Vogt poengterer at han har en impresjonistisk tilnærming, han skaper figurene slik han ser dem og er ikke opptatt av å vise en nøyaktig gjengivelse av fjærdrakten til en ugle, for å ta et eksempel.

Vil du se Vogt i arbeid, er det bare å gå inn i Botanisk hage og følge lyden av en motorsag. Senest kommende helg. Rekker du ikke det, skal de ferdige kunstverkene plasseres på relevante steder i parken.

Er du interessert i forskningsnyheter om planter, realfag og teknologi: Følg Titan.uio.no på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt