– Studenter som stiller spørsmål, er universitetets viktigste bidrag til innovasjon

Høstens nye studenter ved Matematisk-naturvitenskapelig fakultet kommer til fagfelt som er bygget helt om.

lanseringsfest, Morten Dæhlen, Solveig Kristensen, Ole Petter Ottersen

Alle studieprogrammene er endret, noen er lagt ned og noen er kommet til. Vesentlig er at studentene skal eksponeres for forskning mye tidligere i studiene.

I dag feiret ansatte og studenter ferdigstillelsen med kaker, bobler og tapas i Realfagsbiblioteket.

Ser fremover

16 nye studieprogrammer skal utdanne for fremtiden, som studiedekan Solveig Kristensen formulerte det - en fremtid ingen vet hvordan ser ut. Hun poengterte at studenter som stiller spørsmål er universitetets viktigste bidrag til innovasjon.

lanseringsfest, Kristine Halvorsen, Solveig Kristensen

– Min største dag ved UiO er akkurat i dag, sa dekan Morten Dæhlen. Og det til tross for at professoren i matematisk modellering har opplevd mye her siden han strenet inn som student for snart 40 år siden.

Og rektor Ole Petter Ottersen ville ikke være dårligere.

– Vi  er også i en euforisk tilstand i dag, sa han. – Vi skal koble utdanning til forskning - intimt, helst! Han understreket at moderne utdanning skal være problem- og løsningsorientert og ha et godt læringsmiljø med medvirkning fra både ansatte og studenter.

Filmvisning

Syv av bachelorstudiene ved MN-fakultetet presenterte seg med en film,  dem kan du se her:

Siden har flere filmer kommet til:

lanseringsfest

Samtidig med dette har fakultetet fått et nytt institutt, det gamle universitetssenteret på Kjeller (UNIK) er blitt til Institutt for teknologisystemer.

Mat.nat. har også rigget seg til for digital eksamen med Norges og trolig Nordens største, skreddersydde eksamenslokale, der det er plass til 670 studenter på en gang.

Flere saker på Titan.uio.no om utdanning:

Her starter morgendagens gründere og entreprenører

De utvikler fremtidens robotlærer

Superdatamaskiner stormer inn i kjemifaget